Greenspot Groenspecialisten

Tuinplezier op maat

Ontdek de mogelijkheden: bestrating

Kies bij een levende tuin voor groene bestrating

Bij het ontwerp, de aanleg of renovatie van je tuin, is het goed om iets langer na te denken over bestrating. Een versteende tuin past niet meer in deze tijd, waarin we bewuster omgaan met het milieu. In een levende tuin is groene bestrating goed toe te passen en levert het voordelen op.  Een terras van grindmatten of andere halfharde waterdoorlatende materialen warmt de tuin in de zomer minder snel op en biedt een fijne plek om te ontspannen. Met minder harde grondbedekking wordt de biodiversiteit bevorderd en wordt overlast door overstromingen bij extreme regenval beperkt. Greenspot adviseert je graag over verschillende vormen van (sier)bestrating voor je tuin of oprit, die passen bij jouw tuinwensen.

Greenspot hovenier bestrating terrassen hoofddorp heemstede

Onze hoveniers zijn experts in het leggen van bestrating. Ook in jouw toekomstbestendige tuin!

We houden rekening met:

Veel gestelde vragen

Ja! Kies voor je tuin en oprit voor een goede verhouding van harde en waterdoorlatende materialen als een gazon, beplanting, grind en steensplit in roosters, boomschors en houtsnippers. Bredere voegen in de harde bestrating geven meer ruimte aan groen en watertransport. Zo bevorder je de biodiversiteit en en beperk je wateroverlast bij extreme regenval.

De kosten voor het ontwerpen, aanleggen en renoveren van bestrating, zijn afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden. Vaak is veel meer mogelijk dan je denkt. Graag denken we met je mee en stellen vrijblijvend een offerte op.

De meeste gemeenten hebben een subsidieregeling om duurzaamheid te stimuleren. Check de groene subsidiemogelijkheden in jouw gemeente voor het aanvragen van subsidie voor het aanleggen van  een groen dak en hemelwaterbuffers, maar ook voor het afkoppelen van de regenpijp en de aanschaf van een regenton en het vervangen van tegels door beplanting. Kijk ook op:

Waterschap Amstel Gooi en Vecht

Onze betrokkenheid bij de natuur zetten we graag én met groot enthousiasme in bij het ontwerpen, renoveren, aanleggen en onderhouden van jouw unieke levende tuin in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bennebroek, Diemen, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Lisse, Nieuw-Vennep, Uithoorn, Vijfhuizen en Zwanenburg.

Inbegrepen

Vragen? We adviseren je graag!

De groene belofte van Greenspot

Wij vervullen je tuindromen en realiseren de tuin waarin jij je thuis voelt