Greenspot Groenspecialisten

Tuinplezier op maat

Ontdek de mogelijkheden: watermanagement

De tuin van de toekomst is klimaatbestendig

Wateroverlast of droogte door watertekort? Er valt meer regen en de zon schijnt vaker en feller. Maak daar gebruik van door je tuin in te richten als toekomstbestendige tuin. Zo ben je voorbereid op extremere weersomstandigheden en kun je toch zorgeloos genieten van je eigen paradijs. Gebruik een automatisch watergeefsysteem om functioneel en effectief op meerdere plekken tegelijkertijd te bewateren, zoals als een sprinkler- of druppelsysteem. Laat kostbaar hemelwater niet wegstromen in het riool. Voorkom overbelasting en overstroming met waterbuffers als Hydroblob, ACO infiltratiegoten (check vooral de leuke filmpjes op YouTube) en waterdoorlatende grondbedekking. Koppel de regenpijp af en verzamel kostbaar regenwater in een regenton. Greenspot adviseert je graag over alle vormen van watermanagement.

Hemelwaterbuffers helpen bij wateroverlast in een klimaatbestendige tuin
Klimaatbestendige tuin met sproeisysteem watergeefsysteem gardena waterbird

Onze hoveniers zijn experts in het aanleggen van automatische watergeefsystemen en hemelwaterbuffers. Ook in jouw toekomstbestendige tuin!

We adviseren over en leggen aan:

Veel gestelde vragen

In tijden van droogte is het belangrijk om goed om te gaan met waterverbruik. Sproeien met een tuinslang is niet functioneel, het water komt niet waar het nodig is. Effectief bewateren is pas succesvol als dat gelijktijdig op meerdere plekken én voor langere tijd gebeurt. Een sprinkler- of druppelsysteem brengt water direct bij de plant. Aangesloten op de buitenkraan kan met een timer de frequentie van water geven worden ingesteld. Met deze manier van bewateren verbruik je ook nog eens een stuk minder water dan bij sproeien. Greenspot plaatst o.a. sprinkler- en druppelsystemen van Gardena en van Rain Bird en Hunter.

De kosten voor het aanleggen van een sprinkler- of druppelsysteem zijn afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden. Vaak is veel meer mogelijk dan je denkt. Graag denken we met je mee en stellen vrijblijvend een offerte op.

De meeste gemeenten hebben een subsidieregeling om duurzaamheid te stimuleren. Check de groene subsidiemogelijkheden in jouw gemeente voor het aanvragen van subsidie voor het aanleggen van  een groen dak en hemelwaterbuffers, maar ook voor het afkoppelen van de regenpijp en de aanschaf van een regenton en het vervangen van tegels door beplanting. Kijk bijvoorbeeld eens bij Milieu Centraal of het Waterschap Amstel Gooi en Vecht voor meer informatie.

Onze betrokkenheid bij de natuur zetten we graag én met groot enthousiasme in bij het ontwerpen, renoveren, aanleggen en onderhouden van jouw unieke levende tuin in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bennebroek, Diemen, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Lisse, Nieuw-Vennep, Uithoorn, Vijfhuizen en Zwanenburg.

Inbegrepen

Vragen? We adviseren je graag!

De groene belofte van Greenspot

Wij vervullen je tuindromen en realiseren de tuin waarin jij je thuis voelt