Greenspot Groenspecialisten

Tuinplezier op maat

Ontdek de mogelijkheden: groene gevel

Beleef de seizoenen met een groene gevel

Groene gevels zijn net als groene daken nuttig, een lust voor het oog en goed voor de biodiversiteit. Een groene gevel laat je genieten van meer flora en fauna. De beplanting tegen de gevel filtert fijnstof. In de zomer biedt een groene gevel schaduw en verkoeling door verdamping van gebufferd regenwater. In de winter werkt het verticale groen juist isolerend. Zo draagt een groene gevel bij aan minder opwarming. Greenspot is actief bij het Centrum voor Duurzaamheid in de regio Haarlemmermeer en adviseert je deskundig over gevelgroen.

Greenspot groene gevels
Onderhoud groene gevel

Onze hoveniers zijn experts in het aanleggen van groene gevels en verticale tuinen.

We maken ook jouw gevel groen door:

Veel gestelde vragen

Bij het aanleggen van een groene gevel, planten we klimplanten tegen een geleidesysteem in de volle grond. De beplanting, zoals Klimop (Hedera) is geschikt om vele meters omhoog te groeien.
Een verticale tuin is een plantenwand met panelen waarin de beplanting al is aangeplant.
Voor de bevestiging van het geleidesysteem, de bevloeiingsinstallatie en de beplanting houden we rekening met de draagkracht van de bakstenen muur of betonnen gevel. Ook bekijken we de mogelijkheden voor de toevoer en afvoer van water en de beschikbaarheid van stroom.

Groene gevels verbeteren het leefklimaat en leveren veel voordelen op.
Gevelgroen:

  • zorgt voor afkoeling
  • gaat hittestress tegen: door een lagere temperatuur bespaar je op energieverbruik en is het rendement van zonnepanelen hoger
  • vermindert de uitstoot van CO2 (kooldioxide is medeverantwoordelijk voor het broeikaseffect)
  • verwijdert fijnstof
  • buffert regenwater
  • heeft isolerende eigenschappen
  • verhoogt biodiversiteit
  • is stressverlagend want mooi om naar te kijken
  • vermeerdert de waarde van de woning

Ja! Net als een tuin heeft een groene gevel onderhoud nodig. Met 2-3 keer onderhoud per jaar voorkom je uitdrogen. Ook zijn we er dan vroeg genoeg bij, om eventuele ziekten te ontdekken en te behandelen.

De kosten voor het ontwerpen en aanleggen van een groene gevel, zijn afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden. Vaak is veel meer mogelijk dan je denkt. Graag denken we met je mee en stellen vrijblijvend een offerte op.

De meeste gemeenten hebben een subsidieregeling om duurzaamheid te stimuleren. Check de groene subsidiemogelijkheden in jouw gemeente voor het aanvragen van subsidie voor het aanleggen van  een groen dak en hemelwaterbuffers, maar ook voor het afkoppelen van de regenpijp en de aanschaf van een regenton en het vervangen van tegels door beplanting. Kijk bijvoorbeeld eens bij Milieu Centraal of het Waterschap Amstel Gooi en Vecht voor meer informatie.

Onze betrokkenheid bij de natuur zetten we graag én met groot enthousiasme in bij het ontwerpen, renoveren, aanleggen en onderhouden van jouw unieke levende tuin in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bennebroek, Diemen, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Lisse, Nieuw-Vennep, Uithoorn, Vijfhuizen en Zwanenburg.

Inbegrepen

Vragen? We adviseren je graag!

Onze belofte

Een tuin waar u zich thuis in voelt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.