Greenspot Groenspecialisten

Tuinplezier op maat

Ontdek de mogelijkheden: boomverzorging

Gezonde bomen geven groene gezondheid

Bomen vormen een belangrijk basis voor een duurzame tuin; hun aanwezigheid bevordert de biodiversiteit. Daarnaast bepalen het uiterlijk en de groeiwijze van een boom ook de uitstraling van een tuin. Door regelmatig en deskundig onderhoud blijven bomen gezond, worden ze niet te groot en blijven ze mooi. De gediplomeerde boomverzorgers van Greenspot zijn gespecialiseerd in onderhoudssnoei en modelsnoei, maar ook in het opsporen van schimmels en het behandelen van ziekten. We zorgen dat leibomen niet de kans krijgen terug te keren naar hun oorspronkelijke vorm en stimuleren de bloei bij bloeiende bomen. Door ons vakkundige snoeiwerk behouden bomen, die te groot zijn geworden voor een tuin, hun karakter zonder dat ze overlast geven. Onze boomverzorgers kennen geen hoogtevrees en werken volgens de Arborichtlijn Veilig Werken in de boomverzorging.

Greenspot hovenier boomverzorging snoeien kappen coniferen

Gezonde groene bomen dankzij de boomverzorgers van Greenspot!

Werk aan de bomen:

Veel gestelde vragen

Bomen en struiken vormen een belangrijk basis voor een duurzame tuin. Bomen hebben een gunstige uitwerking op onze gezondheid: we vinden het fijn om bomen in de buurt te hebben. We genieten van het ruisen van bladeren in de wind en van het effect van zonlicht door het bladerdak. Een boom zuivert de lucht; bladeren produceren zuurstof en nemen CO2 op. Een boom zorgt voor schaduw en verkoeling door opgenomen water te verdampen. Bomen zijn onmisbare schakels voor de biodiversiteit in je tuin. Ze bieden onderdak aan o.a. vogels, insecten, vleermuizen en korstmossen. Later in het seizoen vormt afgevallen blad voedsel voor de bodem en onderdak voor insecten, egels en andere kleine dieren. Kortom: koester de boom!

Van een boom kun je lang plezier hebben in je tuin, maar niet iedere boom past in elke tuin. Wij adviseren je graag over verschillende soorten, de groeiwijze en het onderhoud van bomen, zodat je de juiste keuze kunt maken. Wij verzorgen ook de aanplant van bomen.

Om je te kunnen adviseren over het werk aan jouw boom, ontvangen onze gespecialiseerde boomverzorgers graag meerdere foto's van de boom waar je vragen over hebt. Om de hoogte goed in te kunnen schatten, is het handig om ook een foto te sturen van de boom in zijn omgeving, dus bijvoorbeeld met je huis erbij. De foto's stuur je via Whatsapp of per e-mail. Wil je liever direct contact met de boomverzorger? Maak dan een afspraak voor een bezoek.

De kosten voor boomverzorging zijn afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden. Vaak is veel meer mogelijk dan je denkt. Graag denken we met je mee en stellen vrijblijvend een offerte op.

Onze betrokkenheid bij de natuur zetten we graag én met groot enthousiasme in bij het ontwerpen, renoveren, aanleggen en onderhouden van jouw unieke levende tuin in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bennebroek, Diemen, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Lisse, Nieuw-Vennep, Uithoorn, Vijfhuizen en Zwanenburg.

Inbegrepen

Vragen? We adviseren je graag!

De groene belofte van Greenspot

Wij vervullen je tuindromen en realiseren de tuin waarin jij je thuis voelt