Greenspot Groenspecialisten

Tuinplezier op maat

Ontdek de mogelijkheden: biodiversiteit

Maak van je tuin een levende tuin. Met biodiversiteit kies je voor groene gezondheid!

Jouw tuin is een stukje natuur in het klein. Met biodiversiteit in je tuin draag je bij aan een harmonieuze natuur en zo verhoog je de kwaliteit van leven. Het maakt niet uit of je een kleine of grote tuin hebt, een geveltuintje of een daktuin. Biodiversiteit kun je overal toepassen en combineren met je eigen wensen. Een tuin in balans, is een gezonde tuin. Goed voor het klimaat dus goed voor jou! Daarom staat bij de groenspecialisten van Greenspot biodiversiteit bij ieder tuinontwerp centraal.

Onze hoveniers zijn experts in het ontwerpen en aanleggen van milieuvriendelijke tuinen. Ook van jouw duurzame tuin!

Hier houden we rekening mee:

Veel gestelde vragen

Met biodiversiteit wordt de grote variatie aan dier- en plantensoorten bedoeld die wij op aarde hebben. Juist deze verscheidenheid ligt aan de basis voor een goede balans in de natuur. Dier- en plantensoorten hebben elkaar nodig, hun onderlinge afhankelijkheid zorgt voor een goed klimaat. Inmiddels weten we dat klimaatverandering een grote bedreiging vormt voor biodiversiteit. Door perioden met extreem veel regen of juist hitte, verdwijnen dier- en plantensoorten. De natuur dreigt uit evenwicht te raken en dat heeft gevolgen voor onze gezondheid. Biodiversiteit maakt van je tuin een levende, duurzame tuin. Door aandacht te schenken aan biodiversiteit in jouw tuin, help je mee aan het verbeteren van het klimaat.

Ja! Met goede grond en een uitgekiende variatie aan beplanting en inrichting van je tuin, trek je insecten, kikkers, vogels en andere dieren aan. Bezige bijen, hommels en vlinders zijn blij met een bloemrijke tuin vol geuren en kleuren. In hun zoektocht naar nectar, nemen deze ijverige vliegers stuifmeel mee. Bestuiving zorgt voor plantvermeerdering en dus voor meer groen. Meer groen helpt tegen hittestress, de temperatuur in je tuin stijgt minder en hemelwater krijgt de kans zich goed te verspreiden. Insecten zijn een belangrijke voedselbron voor vogels. Vogels bezoeken je tuin graag, als er veel insecten te vinden zijn. Zelf zorgen ze op hun beurt wereldwijd voor vermeerdering van planten. Ze eten bessen, waarvan de harde zaden hun vogellijf onverteerd verlaten en een plekje op aarde vinden om te ontkiemen. Een fijne bijkomstigheid van een diervriendelijke tuin is dat het ook een onderhoudsvriendelijke tuin kan zijn.

De kosten voor het ontwerpen, aanleggen of renoveren van je bestaande tuin, zijn afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden. Vaak is veel meer mogelijk dan je denkt. Graag denken we met je mee en stellen vrijblijvend een offerte op.

  • Vergroen een versteende tuin: tegel eruit, plantje erin! Meer groen voorkomt hittestress en overstroming.
  • Een vogelbadje of minivijver, biedt vogels drink- en badwater, insecten gebruiken het water als broedplaats.
  • Plant een kruidentuin met bloeiende kruiden zoals tijm, bonenkruid en rozemarijn.
  • Kies voor aantrekkelijke bloeiers als: Zonnebloem (Helianthus annuus), Rode zonnehoed (Echinacea), Lavendel (Lavandula), IJzerhard (Verbena bonariensis), Hemelsleutel (Sedum), Herfstaster (Aster ageratoides), Kogeldistel (Echinops), Vlambloem (Phlox) en Klimop (Hedera).
  • Koester de fauna in je tuin, dieren hebben hun taak en functie. Rupsen worden vlinders; vogels en egels smullen van slakken.
  • Bestel Knuffelbijen 
  • Insecten zijn blij met een insectenhotel, je bouwt het zelf! Kijk hier
  • Wees niet te netjes, laat blad en snoeihout liggen voor insecten.
  • Laat uitgebloeide planten met zaadknoppen langer staan, zaad is voedsel.
  • Omarm de gedachte dat een levende tuin nooit klaar is.

Onze betrokkenheid bij de natuur zetten we graag én met groot enthousiasme in bij het ontwerpen, renoveren, aanleggen en onderhouden van jouw unieke levende tuin in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bennebroek, Diemen, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Lisse, Nieuw-Vennep, Uithoorn, Vijfhuizen en Zwanenburg.

Inbegrepen

Vragen? We adviseren je graag!

De groene belofte van Greenspot

Wij vervullen je tuindromen en realiseren de tuin waarin jij je thuis voelt